Infosessie ‘Preventie & Bescherming’

Picanol 07 02 19

Samen met Attentia, Cobot, Wood.be en Woodwize organiseert Fedustria een drietal keer per jaar infosessies rond ‘Veiligheid en Preventie’ voor zaakvoerders, preventieadviseurs, leidinggevenden en HR’s. Deze keer ging de sessie niet door in de lokalen van Fedustria op de Poortakker site te Gent, maar waren we te gast bij Picanol te Ieper. Op 7 februari 2019 ging daar de infosessie ‘Machineveiligheid & Veilig onderhoud van machines’ door.

In de voormiddag kregen de deelnemers een rondleiding door de productiehallen van Picanol, Proferro en PsiControl, gevolgd door een broodjeslunch aangeboden door Picanol.

In de namiddag stonden 2 sprekers op het programma.

Hans Butstraen, R&D compliance engineer van Picanol, zoomde in op machinerichtlijnen en machineveiligheid gezien vanuit het standpunt van de machineleverancier. Dat Picanol een rechtstreekse toeleverancier is naar onze textielsector, maakte de uiteenzetting extra boeiend.

Daarna kwam Rudy Masijn van Attentia uitleg geven over veilig onderhoud van machines en vergrendelprocedures. Gelet op zijn ervaring en expertise in dit onderwerp was ook deze uiteenzetting een schot in de roos.

Met 42 ingeschrevenen durven we deze editie een groot succes noemen. Via deze weg nogmaals een grote dank aan Picanol en de sprekers!