Samen met 21 partners uit 9 landen werkt COBOT mee in een Europees samenwerkingsverband. Er wordt in dit project gewerkt aan nieuwe opleidingsinhouden voor diverse beroepen uit onze sector en dit met de financiële steun van de Europese Commissie (Erasmus+). Het project kadert in de Skills Agenda for Europe, het geesteskind van Eurocommissaris Marianne Thyssen.

Het opstartjaar 2018 is intussen bijna afgelopen. Er werden meer dan 200 textiel- en kledingbedrijven uit heel Europa bevraagd over hun opleidingsnoden en meer dan 250 Europese  beroepsopleidingsinstellingen registreerden zich op de projectwebsite. In 2019 bouwen we hieraan verder. Dat gebeurt voor het eerst in januari in Porto, waar alle partners zullen samenkomen en de resultaten van de bevraging en registratie verder zullen besproken worden.

Meer info:  http://www.S4tclfblueprint.eu