# PLOEGENSYSTEEM

Uit onderzoek blijkt dat een goede work-life balance op 1 staat voor jongeren als het gaat over voorwaarden om al dan niet voor een job te kiezen. Maar hoe ga je daar mee om als het over abeidersjobs gaat, waar werken in ploegen standaard is?

We gaan er vaak verkeerdelijk van uit dat werken in ploegen een negatief aspect van de job is. Uit ons sectoronderzoek blijkt namelijk dat jongeren ploegenwerk helemaal niet negatief percipiëren. Ze zien het zelfs eerder als een deel van een goede work-life balance.

“Ik heb vroeger een 9-5 gehad en dat vond ik minder. Nu heb ik meer aan mijn dag.” (Arbeider, 25j)

“Je hebt nog veel van je dag over als je ochtenden hebt. Je kan nog klussen zoals gras afdoen.” (Arbeider, 19j)

Meer tips over het aanwerven en samenwerken met millennials?

Contacteer dan zeker Elisah Verschraegen