Het Place & Train model is reeds een 8 tal maanden in werking voor de Oostvlaamse bedrijven en werkzoekenden. Het model is van toepassing voor het grootste knelpuntberoep: onderhoudstechnieker. We willen de weg van de technische profielen verder inslaan en VDAB zal het Place & Train concept ook hanteren voor technisch operatoren vanaf 1 juli.

De zoektocht naar een technisch operator wordt vandaag alsmaar moeilijker. VDAB kan je helpen om de geknipte kandidaat te vinden. Via Place & Train, een opleiding on the job op maat van jouw bedrijf, vormen we samen de werknemer die past bij je bedrijf.

Wie komt in aanmerking voor Place & Train?

Gemotiveerde werkzoekenden die graag aan de slag willen als technisch operator, maar nog extra opleiding nodig hebben. Alle kandidaten worden op voorhand gescreend door VDAB. Jij selecteert zelf wie je in opleiding neemt.

Gratis opleiding op maat van je bedrijf

Place & Train is gratis. Er is geen minimum of maximum duurtijd bepaald. Alles hangt af van de competenties die de kandidaat al heeft en van jouw verwachtingen. Samen stellen we een opleidingsplan op dat het best aansluit bij jouw bedrijf en de mogelijkheden van de kandidaat.

Wat verwacht VDAB van jou?

Je neemt de kandidaat in dienst (na de screening en de selectie). Je neemt het engagement om de kandidaat mee op te leiden.

Meer info?

Neem vrijblijvend contact op met Geoffrey Lamont op 0477 68 99 16 of via geoffrey.lamont@vdab.be.