Innovatielab ‘Anders organiseren’

Omschrijving

Zowat elk bedrijf wordt in deze tijden geconfronteerd met volgende vragen:

  • Hoe kunnen we als organisatie flexibel en klantvriendelijk blijven?
  • Hoe krijg ik iedereen mee in een groeispurt? Hoe zorg ik ervoor dat het niet te veel wordt voor de medewerkers en dat ze initiatief (blijven) nemen?
  • Wie doet wat? Stel ik leidinggevenden aan, of niet? En wat verwacht ik van hen? Kies ik voor specialisten zoals een kwaliteitsverantwoordelijke en een HR-verantwoordelijke en hoe laat ik ze best opstarten?
  • Er bestaan (noodgedwongen) veel regels en procedures. Niet iedereen volgt deze even goed. Hoe realiseer ik meer betrokkenheid op de werkvloer op het vlak van onderhoud, veiligheid of kwaliteit?
  • Onze organisatie is opgedeeld in verschillende afdelingen. Valkuilen die daarbij om de hoek schuilen zijn slechte communicatie, moeilijke samenwerking of niet tot oplossingen komen. Hoe voorkom ik een slechte sfeer en hoe anticipeer ik daarop? Hoe beperken we fouten, kwaliteitsproblemen of het uitblijven van resultaten op het vlak van rendement.
  • Om onze positie te behouden of nog verder te groeien, moeten we nog een tandje bijsteken. Hoe kan ik het potentieel ten volle benutten van zowel specialisten en leidinggevenden als de andere medewerkers? Misschien moeten leidinggevenden zelf teveel regelen, controleren en brandjes blussen. Waardoor er te weinig tijd overblijft voor het uitwerken van structurele oplossingen of innovatie. Ook op de werkvloer is er mogelijk ruimte voor verbetering.

Klinkt dat bekend in de oren? Dan is deze opleiding een eerste stap in de goede richting. Je krijgt heel wat praktische inzichten en oplossingen aangereikt. Je gaat op bezoek bij een aantal productiebedrijven. En je krijgt het gezelschap van andere bedrijven in een gelijkaardige situatie. Ook van hen kan je veel ideeën en inspiratie opdoen.

Doelgroep

Dit innovatielab wordt ingericht in samenwerking met de sectorfondsen AlimentoWoodwizeCobot

en Co-Valent, en richt zich dus op bedrijven uit de voedings-, hout-, textiel- en chemiesector.

Niveau

Beginner.

Prijs

Gratis voor textielwerknemers

pc 120 en 214