GEZOCHT: geëngageerde ondernemingen om een workshop te geven.

Donderdag 28 mei vindt in Flanders Expo Gent het TECHNIEKFESTIVAL plaats.

Sinds vorig schooljaar maakt Cobot deel uit van een breed partnerschap samen met RTC Oost-Vlaanderen, TOFAM Oost-Vlaanderen, Provincie Oost-Vlaanderen, Stad Gent, Alimento, VOLTA en PlastiQ/Co-Valent. Samen zetten we onze schouders onder dit festival om het beroepsgericht en technisch onderwijs en de mogelijkheden op de arbeidsmarkt in de kijker te zetten.

Rode draad doorheen het event is het studiegebied mechanica-elektriciteit dat aanwezig is in alle deelnemende sectoren: metaal en technologie, elektriciteit, voeding, textiel, kunststoffen en chemie.

  • 1500 leerlingen van het 5de leerjaar basisonderwijs én 1000 leerlingen van het 5de beroepsgericht (BSO) en technisch (TSO) onderwijs worden uitgenodigd om via workshops kennis te maken met techniek en nieuwe technologieën binnen de verschillende sectoren.
  • Tijdens het event presenteren leerlingen uit de finaliteitsjaren mechanica-elektriciteit hun geïntegreerde proef en eindwerk.
  • ’s Avonds gaat een nocturne door van 16u tot 20u om ook het brede publiek te betrekken. Zij kunnen kennismaken met de bedrijven en hun mogelijke job opportuniteiten.

Techniekfestival: 28 mei 2020 – Flanders Expo Gent

Meer info: www.techniekfestival.be of via Cobot hadewijch.vanderheeren@cobot.be