Een toffe madam met passie voor textiel!

Interview met Silvie Declercq

Silvie werkt bij Libeco, ze doet er de kwaliteitscontrole in de weverij waar 65 weefgetouwen staan.

Tijdens haar sollicitatie nam de personeelsverantwoordelijke haar mee op een rondleiding in het bedrijf. In de weverij deed de geur van vlas en het geluid van de machines haar hartje sneller slaan. Een toekomstige collega klopte haar op de schouder en zei: “tof, eindelijk eens een vrouw in de weverij”. In deze gemoedelijke sfeer voelde Silvie zich onmiddellijk welkom.

Ondertussen is Silvie doorgegroeid en is ze verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole in de weverij. Vrouwen hebben, vaak meer dan hun mannelijke collega’s, een zekere finesse voor deze job, een fijn oog om alle foutjes op te sporen. Op de werkvloer wordt ze soms ‘de Havik’ genoemd omdat ze er alle foutjes vlot uithaalt.

Libeco Sylvie - mei 2019

Silvie kreeg de ruimte om een communicatieplan uit te werken om de afdeling efficiënter met elkaar te laten communiceren overheen de verschillende ploegen en taken. Dit resulteerde in minder tweede keus stoffen en in een tof team dat beter en met elkaar samenwerkt. “Een sterk team is een team waar iedereen de kans krijgt te doen waar hij/zij goed in is, met respect voor ieders karakter en waarden”.

Silvie studeerde voor opvoedster en kwam via een vakantiejob in de textielsector terecht. Gebeten door de textielmicrobe leerde ze bij verschillende bedrijven tuften, spinnen en weven. Ze heeft haar passie reeds aan velen overgebracht en is daarom ook de perfecte meter voor nieuwe werknemers. Kortom: een vrouw met passie voor textiel.