Sluiten

EEN DAG OPLEIDING

De meeste mensen hebben spreekangst, zeker als het niet om je moedertaal gaat. Het is dus niets bijzonders, maar soms wel lastig. Gelukkig kan je heel goed leren omgaan met spreekangst! Aan de hand van verschillende types oefeningen wordt jouw spreekangst stap voor stap aangepakt. We starten met een korte oefening om elkaar te leren kennen. Onder leiding van een motiverende coach ga je steeds een stap verder met een groepsdiscussie, een simulatie-oefening…tot je klaar bent voor een korte presentatie. Beetje bij beetje wordt jouw spreekangst weggewerkt, je kan immers meer dan je denkt! Deze oefening moet je in staat stellen om opnieuw plezier te ervaren en door de geleerde vaardigheden zal je sterker in je schoenen staan.

DOELGROEP

Iedereen die een zekere drempel of angst voelt wanneer hij in het Frans moet communiceren.
Voor deze opleiding is een voorkennis (niveau A2) van de Franse taal vereist.

PROGRAMMA

Spreekangst doorbreken - hoe doe je dat ?
  • Groepsdiscussie op basis van een tekst.
  • Simulatie-oefening.
  • Korte presentatie (met voorbereiding).

Voorkennis

Heb ik een A2-niveau ?

"Ik kan zinnen en de meest frequente woorden begrijpen die betrekking hebben op gebieden die van direct persoonlijk belang zijn (bijvoorbeeld basisinformatie over mezelf en mijn familie, winkelen, plaatselijke omgeving, werk). Ik kan de belangrijkste punten in korte, duidelijke eenvoudige boodschappen en aankondigingen volgen."

"Ik kan zeer korte, eenvoudige teksten lezen. Ik kan specifieke voorspelbare informatie vinden in eenvoudige, alledaagse teksten zoals advertenties, folders, menu's en dienstregelingen en ik kan korte, eenvoudige, persoonlijke brieven begrijpen."

"Ik kan een reeks uitdrukkingen en zinnen gebruiken om in eenvoudige bewoordingen mijn familie en andere mensen, leefomstandigheden, mijn opleiding en mijn huidige of meest recente baan te beschrijven."

"Ik kan communiceren over eenvoudige en alledaagse taken die een eenvoudige en directe uitwisseling van informatie over vertrouwde onderwerpen en activiteiten betreffen. Ik kan zeer korte sociale gesprekken aan, alhoewel ik gewoonlijk niet voldoende begrijp om het gesprek zelfstandig gaande te houden."

"Ik kan korte, eenvoudige notities en boodschappen opschrijven. Ik kan een zeer eenvoudige persoonlijke brief schrijven, bijvoorbeeld om iemand voor iets te bedanken."


 

PRAKTISCH


Cursusdatum24 november 2017
Urenvan 09:00 tot 17:00
PlaatsAA Tower
Zwijnaarde
BegeleidingLieve Doom - BLCC Kortrijk (Business Language and Communication Centre)Cursusverantwoordelijke
Jan De Schepper - 09 222 26 14 -

Uiterste inschrijvingsdatum
17/11/2017

Gratis voor textielwerknemers
PC120 en 214
Andere deelnemers
€ 300 per deelnemer
KMO portefeuille mogelijk
Lunch inbegrepen
SCHRIJF IN