Er is een groot tekort aan wevers en nauwelijks uitstroom uit het onderwijs.  Als bedrijf ben je daardoor genoodzaakt om (nieuwe) werknemers zelf op te leiden.

Een productieomgeving waarin de machines op volle toeren moeten blijven draaien is echter vaak niet de meeste geschikte omgeving om een werknemer op te leiden die nog van nul moet starten. En de bestaande wevers zijn niet altijd de ideale personen om de basisprincipes van het weven uit te leggen, ook al zijn ze een krak in hun vak.

Om hieraan tegemoet te komen, bieden wij een basisopleiding weven aan waarin zowel de theorie als de basishandelingen van het weven aan bod komen. Ideaal voor nieuwkomers of kandidaat-wevers die op deze manier in een testomgeving ervaring kunnen opdoen.

Wat leren ze van ons?  Op de theorie-dag die doorgaat in Cefret te Moeskroen overlopen we de verschillende grondstoffen en garens, de basisprincipes van het weven en bespreken we welke de meest voorkomende veiligheidsvoorschriften zijn in een productieomgeving.

Daarna volgen 3 dagen praktijk in het PTI te Kortrijk.  Daar leren we hen verschillende knopen aan, doorhalingen herkennen en draadbreuken correct herstellen. We eindigen met weefselfouten herkennen en herstellen.

De eerstvolgende opleiding gaat door op 19, 20, 21 en 22 maart 2019.

Meer info gewenst of interesse om een kandidaat in te schrijven voor deze praktijkopleiding platweven voor operatoren? Klik hier.